Een dagje Vell Empordà

Een dagje Barcelona

Barcelona ligt op nog geen 200 km van Vell Empordà en is prima aan te rijden. Vanuit het park worden excursies georganiseerd met een eigen gids die je langs alle bijzondere bezienswaardigheden leidt. De stad barst van de mooie plaatsen zoals de Sagrada Familia die doorgaat voor een van de allermooiste kathedralen van de wereld. De architect Gaudi heeft ook tal van andere bouwwerken in de stad op zijn naam staan evenals een park waar je de Gaudi-stijl moeiteloos herkent. De Ramblas is de brede, drukbevolkte laan van het centrum van de stad naar de kust. Eén dag is feitelijk te kort om alle hoogtepunten te bezoeken. Een open stadsbus voert langs alle hoogtepunten.

 

Een dagje Pyreneeën

Wie van wandelen, bergbeklimmen en mooie natuur houdt kan vast en zeker genieten van de uitlopers van de Pyreneeën of zelfs van het ministaatje Andorra dat vooral bestaat uit hoge bergruggen en smalle valleien.

 

Een dagje Girona

De stad werd al voor de Romeinse tijd bewoond en vele malen belegerd. De oude stadsmuren zijn herbouwd en geven de stad een historisch uiterlijk. Het vrijheidsplein met tal van gezellige terrassen en restaurants bevindt zich in het echte centrum van de stad.

 

Een dagje langs de Costa Brava

De Costa Brava is een overbekende toeristische kustlijn met verrassende dorpjes en stadjes. Overal langs de kust kun je je reis onderbreken om te genieten van het uitzicht over zee of een stadje met leuke winkeltjes te bezoeken.