Beter Uit Vakantieparken
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?

Seniorenweek op Walsdorf

Op het park
-

Seniorenweek 2019

Zaterdag 22 juni – maandag 1 juli 2019

 

De seniorenweek in Luxemburg is een leuke manier om het land Luxemburg verder te ontdekken en met nieuwe mensen kennis te maken. Er is een gevarieerd programma, lopend van zaterdag 22 juni tot maandag 1 juli 2019, gevuld met cultuur, natuur, historie, wandelen en nog veel meer. De excursies, bijbelstudies, samenkomsten en ontmoetingsmomenten zijn onder leiding van Evert van Loenen, die inmiddels al jaren bekend is onder de Beter Uit gasten als voorganger. Geen van de activiteiten is verplicht om bij te wonen en U kunt dus volledig naar eigen interesse aanschuiven waar u maar wilt. Bij de excursies maakt u gebruik van uw eigen vervoer, waarbij de benzinekosten per auto naar verwachting ongeveer € 25,- (250 km) zijn. De verwachte kosten voor de uitstapjes zijn bij elkaar € 40,- p.p., excl drankjes of lunches.

Tijdens de seniorenweek kunt u verblijven in een accommodatie van vakantiepark Walsdorf, of natuurlijk in uw eigen tent, caravan of camper op het park. Ook kunt u daar bedlinnen en handdoeken bij boeken. Ook is het mogelijk incidenteel aan te schuiven voor een ontbijt of diner.

Bekijk de mogelijkheden hieronder. U kunt ook kiezen om 2 weken te verblijven, dan hoeft u maar 1 week te betalen.

 

Planning seniorenweek 2019

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 22 juni 2019

Bij aankomst op vakantiepark Walsdorf ‘s middags drinken we een welkomstdrankje. ’s Avonds is er een kennismaking in het restaurant en zal Evert een toelichting geven op de verschillende excursies.

Zondag 23 juni 2019

’s Ochtends is er een kerkdienst in het kerkje van Fouhren, geleid door Evert van Loenen. Na afloop drinken we gezamenlijk koffie van het huis in het restaurant van Walsdorf. ’s Avonds is er een sing-in met een korte meditatie.

Maandag 24 juni 2019

Voor de echte wandelaars: Vandaag gaan we naar Irrel (net over de grens in Duitsland) en lopen de bekende wandeling de Teufelsschlucht (vertaald: ‘duivelskloof’) . Wilt u niet wandelen dan kunt u bij het bezoekserscentrum blijven wat ook zeker een bezoek waard is. Hierna gezamenlijke lunch bij het bezoekerscentrum. In de namiddag bezoeken we Echternach met o.a. de basiliek waar Willibrord begraven ligt. Ter afsluiting wandelen we nog kort langs de rivier de Sure (in het Duits ‘Sauer’).

Dinsdag 25 juni 2019

In de ochtend houden we rust, maar ’s middags gaan we op pad. Onze tweede excursie is in de omgeving van het vakantiepark, namelijk een bezoek aan Vianden. We rijden naar het centrum, gaan met de kabelbaan omhoog (€ 7,50), en lopen daarna naar beneden, via het kasteel, naar het centrum. Geïnteresseerden kunnen het historische kasteel bezoeken (€ 5), waar ons koningshuis (Koning Willem I) nog een rol speelde. We sluiten af met een drankje aan de rivier de Our.

Woensdag 26 juni 2019

In de ochtend houden we een bijbelstudie. Daarna rijden we naar Wasserbillig a/d Moezel, want om 12u10 vertrekt hier de boot die ons naar Trier brengt. Een ticket voor de boot kost circa € 17,- euro. In Trier hebben we ongeveer 2 uur om de stad te bezichtigen. Om 19.00 uur zijn we weer terug op het park.

In de avond is er een dagsluiting/zangavond.

Donderdag 27 juni 2019

U kunt deze dag naar eigen inzicht invullen, er worden dus geen excursies aangeboden. Echter, als u tips wilt hebben, dan kunnen we u altijd met suggesties dienen. Een tip: U kunt op eigen gelegenheid het oorlogsmuseum in Diekirch bezoeken. Dit is echt een aanrader, als u inzicht wilt krijgen in de geschiedenis van het bekende Ardennen-offensief o.l.v. General Patton.

In de avond is er in het restaurant een bitterballen avond (gratis bitterballen bij een drankje).

Vrijdag 28 juni 2019

We maken met de trein (€ 4, gratis met Luxemburgkaart) een excursie naar de hoofdstad Luxemburg. We vertrekken vanaf station Michelau. Na aankomst in Luxemburg lopen we via de ‘Chemin de la Corniche’ naar de benedenstad (er is een lift). Deze cornische wordt wel het mooiste balkon van Europa genoemd. In de benedenstad stroomt het riviertje de Petrusse. Daar bezichtigen we enkele historische gebouwen.

Daarna bezoeken we de bovenstad met o.a. het paleis van de Groot Hertog en de Kathedraal. We gebruiken de lunch op Place dÁrmes (€15,-). Als er nog tijd over is kunt u op eigen gelegenheid nog winkelen in het unieke centrum.

Zaterdag 29 juni 2019

We bezoeken samen de natuurregio Müllerthal; een mooi natuurgebied dat ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. We beginnen bij het bezoekerscentrum en lopen vandaar naar de waterval.  Vervolgens rijden we naar de zogenaamde preekstoel (in het Duits: ‘Predigtsstuhl’), welke u kunt beklimmen. Vroeg in de middag zijn we dan alweer terug op het park.

Zondag 30 juni 2019

Onze pastoraal werker Evert van Loenen leidt een dienst in het kerkje van Fouhren. Daarna drinken we koffie op het vakantiepark. ‘s Avonds is er een sing-in met een korte overdenking.

Maandag 1 juli 2019

Afscheid voor degenen die vertrekken.

 

Alternatieven bij langer verblijf

Het is mogelijk om nog langer te blijven op Walsdorf. In dat geval doen we in de tweede week nog enkele andere excursies.

Maandag 1 juli 2019

We rijden naar de kasteelruïne van Bourscheid voor een bezoek. Er is daar groots uitzicht over de omgeving. Daarna verder naar Esch sur Sure, alwaar we lunchen met elkaar. Daar gaan we vervolgens met de solar boot over het stuwmeer van de Sure varen. Onderweg maken we een stop bij het bezoekerscentrum aan de oever van het meer (onder voorbehoud van vrije plaatsen).

Dinsdag 2 juli 2019

De ochtend is vrij te besteden. In de middag bezoeken we Beaufort, met het mooie kasteel en het plaatsje Larochette.

Woensdag 3 juli 2019

In de ochtend doen we een bijbelstudie. Daarna rijden we naar Wasserbillig voor een bezoek aan het aquarium Klein maar fijn. In de middag bezoeken we de Grevenmacher voor een bezoek aan de vlindertuin en de beroemde wijnkelders van Massard (met wijnproeverij).

Donderdag 4 juli 2019

We nemen alsnog afscheid van elkaar.