Beter Uit Vakantieparken
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?
Waar gaat jullie vakantie naartoe?

Corona maatregelen Q&A

Corona maatregelen Q&A Beter Uit vakantieparken

1. Zijn de parken van Beter Uit open?

Al onze parken zijn geopend en ontvangen u graag!

2. Kan ik omboeken naar een andere periode of ander park?

Indien hier bij ons voldoende ruimte voor is, dan is dit mogelijk. 

3. Ik wil annuleren. Kan dat?

Dat kan volgens onze algemene voorwaarden. 

4. Vergoedt de annuleringsverzekering de kosten als ik wil annuleren?

De kortlopende annuleringsverzekering van Beter Uit vakantieparken (Europeesche verzekeringen) biedt geen dekking voor uitbraak van besmettingsziektes, zoals het coronavirus. Er zijn verzekeringen die dit wel vergoeden, maar je dient je dan bij te verzekeren voor extra annuleringsredenen, zoals de uitbraak van een besmettelijke ziekte. Als je dat hebt gedaan, dan betaalt de verzekeraar wel uit. Voor meer informatie daarover verwijzen we naar de verzekeraar. Heeft u een annuleringverzekering bij ons geboekt kunt u kijken op de website van de Europeesche: https://www.europeesche.nl/nieuws/coronavirus-vraag-en-antwoord

5. Welke maatregelen gelden op de parken en in de landen Luxemburg, Frankrijk en Spanje?

De maatregelen in de genoemde landen zijn vergelijkbaar met de maatregelen in Nederland. We verwachten echter dat eind april/medio mei de maatregelen in alle landen weer versoepeld zullen worden en er weer dezelfde maatregelen gelden als afgelopen jaar in de zomer: vrij autoverkeer in West Europa, horeca weer open en social distancing, dragen van mondmaskers en gebruik handalcohol blijft de norm.

6. Heeft u een negatieve coronatest nodig om met vakantie te kunnen op de parken?

De Beter Uit vakantieparken stellen een negatieve test niet verplicht, maar het is nog niet duidelijk of nationale overheden of toeristische attracties (bv. grotten) dat mogelijk wel doen. Vooralsnog verwachten wij van niet. Wij zullen u hierover blijven informeren door middel van infomails dit voorjaar.

7. Hoe helpen de parken als de Nederlandse, Luxemburgse, Franse of Spaanse overheid verbiedt om te reizen?

Mocht Nederland een negatief reisadvies (code oranje of rood) afgeven voor uw vakantieland ten tijde van uw geplande verblijf, dan helpen de parken kosteloos met annuleren en krijgt u uw aanbetaling terug. Dit geldt ook als uw vakantieland de grenzen gesloten houdt. Om België door te reizen geldt voorlopig nog de Verklaring Op Eer België, welke u kunt ondertekenen voor uw gezin met als reisreden ‘doorreis’.

8. Wat als uw vakantieland een vaccinatie verplicht stelt om het land binnen te komen?

Vooralsnog lijkt er geen aanwijzing te zijn dat een vaccinatie deze zomer al verplicht zal worden gesteld voor Europees autoverkeer, mede doordat nog niet alle reizigers de mogelijkheid hebben gehad om zich te laten vaccineren en op basis daarvan niet achtergesteld mogen worden.