Beter Uit Vakantieparken

7 Tips als je voor het eerst gaat kamperen!

Kamperen! De ene vindt het geweldig en de ander heeft er een hekel aan. Wij vinden kamperen in ieder geval te gek. Daarom kun je op een van onze vakantieparken ook gewoon jullie eigen tent, caravan of camper neerzetten. Midden in de natuur, back to basics! Je komt heerlijk tot rust.

Ga je dit jaar (voor het eerst) kamperen? Dan helpen wij je om je eerste kampeerervaring tot een echt succes te maken. Want bij Beter Uit weten wij alles over kamperen! Hieronder onze kampeertips speciaal voor jullie.

 

1. Spullen lenen

Voor het eerst kamperen betekent niet dat je gelijk voor een enorm bedrag aan campingspullen hoeft te kopen. Probeer dus in eerste instantie zoveel mogelijk spullen te lenen. Misschien ken je iemand die vaker gaat kamperen. Vraag aan diegene of je spullen mag lenen. 

 
 
opzetten tent vader zoon weiland
 
opzetten tent op jeep kamperen
 

2. Oefening baart kunst

Yes! Dat klopt helemaal. Wanneer je voor het eerst de tent opzet, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch, want je hebt geen flauw idee hoe jouw nieuwe tent in elkaar gezet moet worden. Oefenen dus!  

Je kunt de tent om te oefenen gewoon ergens op een veld, of desnoods in je eigen tuin (als je daar ruimte voor hebt) opzetten. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je dan aankomt op één van onze parken, weet je gelijk wat je te doen staat. Geen stress! Wel zo lekker na een lange autorit. 

3. Reserveer je plek op tijd!

Supertip! Boek je kampeerplek op tijd. Op onze parken hebben we mooie plekken, maar we merken ook elk jaar dat de reserveringen enorm snel gaan. Wacht dus niet te lang met boeken en zorg ervoor dat je jouw favoriete plekje op tijd boekt. Dat kan snel en makkelijk via onze website.

4. Vergeet de zon niet

We willen allemaal dat de zon volop schijnt tijdens onze vakantie. Logisch, want van de zon worden we blij. Toch kan het ook heel warm worden, helemaal in een tent. Zorg ervoor dat je iets meeneemt waarmee je desnoods zelf schaduw kan maken. Bijvoorbeeld een extra tentdoek die je kan op zetten om onder te zitten. Natuurlijk kun je ook gewoon een duik nemen in het zwembad, wel insmeren dan! 

tent tenten kampeerplek gezin familie vakantie

5. Zorg voor een goed luchtbed

Wanneer je gaat kamperen in een tent is een goed luchtbed echt een uitkomst. Niets is zo vervelend als midden in de nacht wakker worden op een keiharde ondergrond. Daarnaast kan de grond ook behoorlijk koud worden. Heb je genoeg ruimte in je auto, neem dan een goed luchtbed mee! Je kampeervakantie wordt er alleen maar beter door. 

6. Slippers

Vergeet je slippers niet! Het perfecte schoeisel voor een kampeervakantie. Lekker makkelijk en snel, want elke keer je schoenen aantrekken is echt geen succes. Daarnaast is het ook lekker makkelijk wanneer je gaat douchen: slippers aan, en gaan! 

uno kaartspel spel spelletje kaarten

7. Spelletjes

Weet je wat kamperen nog leuker maakt. Spelletjes! Je hebt de tijd om lekker voor de tent een spelletje te spelen. Daarnaast kun je dan ook nog eens je buren uitnodigen voor een leuk potje Uno. Gezellig! Slecht weer? Ook dan zijn spelletjes ideaal, want die kun je gewoon lekker in de tent doen.

 
 

Kom kamperen bij Beter Uit!

Niks is zo gezellig als kamperen bij Beter Uit. Hebben jullie nog meer tips? Deel deze dan met ons? Dat kan ook bijvoorbeeld op de Facebook van La Draille of Walsdorf.

Geen zin om zelf de tent op te zetten of een caravan mee te slepen? Dan kun je nog steeds bij ons kamperen. Al onze opties vind je terug op onze website

Tot komende zomer!