Beter Uit Vakantieparken

De 5 meest gemaakte kampeerfouten

We blijven nog even in het thema van kamperen want, kamperen kun je leren! Op onze vakantieparken kun je zelf je eigen tent meenemen en neerploffen op één van onze geweldige plekken. We hebben ze in alle soorten en maten, dus voor ieder wat wils.

Omdat we snappen dat kamperen soms best uitdagend kan zijn, hebben wij weer een paar tips & tricks op een rijtje gezet. Deze keer gewoon wat extra informatie die jouw Beter Uit kampeervakantie nog succesvoller maakt.

Zijn er beginnersfouten met kamperen? Jazeker! Helaas wel maar, we kunnen leren van elkaar en andermans fouten. Wie heeft er niet tijdens zijn eerste kampeervakantie dingen meegemaakt waarvan je later dacht: als ik dit eerder geweten had … Geloof mij, we hebben het allemaal! 

1. Raak het natte tentdoek nooit aan! 
Ik ben ervaringsdeskundige op dit gebied, helaas! Zoals het misschien logisch is, moet je de tent nooit in een kuil zetten, dat is namelijk vragen om een waterballet midden in de nacht wanneer het losbarst. Maar een nat tentdoek dan? Het aanraken van het natte tentdoek kan een risico met zich meebrengen. Door het aanraken kan het namelijk zijn dat er een plek ontstaat waar meer regen zich verzamelt dan op andere plekken. Dit gebeurt niet alleen wanneer jijzelf even het tentdoek aanraakt, maar ook wanneer er spullen tegen het doek aan staan. Opletten dus! Want op deze manier zorg je er dus voor dat het doek kan gaan lekken op bepaalde plekken.  Zorg dus voor een lekkere ruime tent waar alles spullen, en jijzelf, lekker de ruimte hebt. En geen probleem als je tent groot is, want wij hebben gewoon XL kampeerplekken. Heb je een kleine tent en niet zoveel ruimte nodig, dan hebben wij ook mooie kampeerplekken speciaal voor jou! 
 

tent waterdruppels nat tentdoek tentstokken
 

2. Zorg ervoor dat je auto in goede staat is
Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren onderweg wat je van te voren niet kan inschatten. Maar toch horen we het vaker dat er onderweg dingen met de auto aan de hand zijn die bij de garage in Nederland al verholpen hadden kunnen worden. Dat is jammer, want je hebt geen zin om onderweg stil te staan, je bent namelijk op vakantie. Geen tijd voor wachten in de warme zon en met de kinderen op de achterbank. Dus neem de tijd en de moeite om de auto,voordat je op vakantie gaat, te laten controleren. Zo gepiept! 
 

caravan auto miniatuur speelgoed
 

3. De caravan alvast thuis inrichten 
Je denkt: lekker makkelijk, ik zorg ervoor dat we thuis alvast de caravan netjes indelen en opruimen. Alles spulletjes op z’n plek, servies in de kastjes en borden ook op de juiste plek. Je denkt dat het geen kwaad kan want, onderweg zal het allemaal wel meevallen. Helaas, dat valt het niet! Je kunt er vanuit gaan dat alles in de caravan, of camper, schuift wanneer je aan het rijden bent. Scherven brengen geluk, maar liever niet op je vakantie. Dus pas alles op z’n plek zetten wanneer je bij ons bent aangekomen. 
 

4. De tent verkeerd opzetten
Je bent heerlijk bezig met het sjouwen van tentdoeken en het opzetten van de tent. Halverwege kom je er toch achter dat er iets niet helemaal goed gaat! De plek van de tent is toch niet zo’n succes of je hebt de tentstokken compleet verkeerd in elkaar gezet. Oeps! Het kan ook zijn dat je tijdens het opzetten erachter komt dat de haringen niet goed de grond ingaan of dat de luchtbedden niet helemaal lekker passen. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen! We blijven het zeggen: lekker oefenen met het opzetten van de tent! Dit scheelt heel veel werk en frustraties wanneer je echt op vakantie gaat. Ga je oefenen met het opzetten van de tent? Dan kan je gelijk kijken of je tent helemaal in orde is of dat er dingen gerepareerd moeten worden. Test dan gelijk ook even je andere kampeerspullen. Op die manier ga je voorbereid op vakantie en kun je bij aankomst relaxed de tent op zetten en weet je precies wat je te doen staat! 
 

tenten kamperen tentplekken plekken kampeerplekken
 

5. Kamperen zonder te reserveren, op de bonnefooi! 
Het heeft natuurlijk een geweldig romantisch beeld. Gewoon gaan rijden en ergens bij een camping aankomen en hopen dat er plek is. Het geeft een gevoel van vrijheid dat je nergens aan vast zit en overal naar toe kan gaan waar je wilt. Daar zijn we het helemaal mee eens, maar doe dit niet tijdens het hoogseizoen. Het is slim om bij ons van te voren alvast je plek te reserveren, zo weet je zeker dat je relaxed kunt genieten bij ons op het park! Dus wacht niet te lang en boek nu jullie kampeerplek op een van onze parken! 
 

Wij hopen dat deze tips jullie verder helpen om optimaal te kunnen genieten van een kampeervakantie op één van de Beter Uit Vakantieparken. Geniet alvast van de voorpret en tot van de zomer! Wij hebben er zin in!