Beter Uit Vakantieparken

Jan van den Bosch over 20 jaar vakantieparken

20 jaar Beter Uit Vakantieparken. Dat is dit jaar een bijzondere gebeurtenis en op de parken zullen we hier ook de nodige aandacht aan geven.

 

Vooral La Draille, want dit park in het hart van de Franse Dordogne, bestaat 20 jaar.

Hoe begon het allemaal? Beter Uit als reisorganisatie verzorgde reizen voor jongeren en reizen voor alle leeftijden.

 

Jongeren die in het huwelijk traden en kinderen kregen, vroegen mij regelmatig; “We zouden graag met elkaar op vakantie willen en andere gezinnen ontmoeten”.

Toen kreeg ik een telefoontje, we hebben een park te koop in de Franse Dordogne. Ik schrok niet alleen van de prijs, maar ook van de grootte van het park….ruim 40 hectare.

 

Ik maakte de reis naar Souillac en La Draille. Daar kwam ik aan op een park met veel achterstallig onderhoud, maar ik zag ook hoeveel potentieel er was. Kamperen was niet mijn hobby, maar ik wilde graag alles uitproberen dus ging ik met een handdoek en toiletrol naar het sanitairgebouw vanuit mijn kampeertent. Ik vond het eigenlijk best een leuke ervaring.

Ik ging de omgeving verkennen en was op slag verliefd. Wat is er veel te zien en hoe mooi is de Dordogne. En zo kocht ik voor Beter Uit Reizen, Vakantiepark La Draille.

Het eerste jaar was een groot avontuur, we moesten alles leren, maar onze gasten waren super enthousiast.

Inmiddels is La Draille een 4-sterren park en een begrip in christelijk Nederland. Tienduizenden gezinnen hebben hun vakantie gevierd op La Draille.

Honderden jongeren vonden er een partner. Heel veel kinderen hebben een vriendschap voor het leven gevonden op La Draille.

Bijzonder is dat ik nu jonge stelletjes ontmoet die ik als kinderen heb leren kennen op La Draille.

Voor mij is La Draille iets heel bijzonders. Het is een deel van de missie om jongeren en ouderen en gezinnen op een mooie manier vakantie te kunnen laten vieren.

Wij hebben een paar motto’s: ‘Voor de mooiste weken van het jaar’ en ‘Samen geloven, samen beleven’. En die twee motto’s komen prachtig bij elkaar op onze parken.

Ik ben dankbaar voor 20 jaar vakantieparken. Voor het enthousiasme van onze teams en uw enthousiasme.

 

Hartelijke groet,

 

Jan van den Bosch

Directeur Beter Uit Reizen en Vakantieparken