Beter Uit Vakantieparken

Waarom kamperen gelukkiger en gezonder maakt!

Wie herkent het volgende gevoel: uitgerust, voldaan en relaxed na een kampeervakantie? Ja? Dat kan helemaal kloppen, want dat is namelijk geen toeval. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kamperen een flinke gezondheidsboost kan geven. Al ben je maar een weekend wezen kamperen, rust en energie is het gevoel wat de meeste mensen zullen ervaren! Weten hoe dat kan? Dat lees je in deze blog. 

Voor iedereen is een kampeervakantie goed voor de gezondheid. Kamperen zorgt voor rust, een veel betere slaap en gemoedstoestand. De combinatie van veel buiten zijn, geen tijd ervaren en puur genieten van het moment zelf, zijn de perfecte ingrediënten voor een gezond en gelukkig leven. Tijd om dus naar één van onze vakantieparken te komen! 

 

Nieuwe omgevingen zorgen voor inspiratie

Dat klopt helemaal! Wanneer je in een nieuwe omgeving terecht komt, raak je geinspireerd. Even weg uit je bekende vertrouwde bubbel doet je goed, alles is even anders en dat maakt je nieuwsgierig en alert. Daarnaast vergeet je tijdens een kampeervakantie de zorgen van alle dag en kun je je focussen op andere dingen. Geniet dus van de omgeving, ga naar het strand of maak een mooie wandeling! Ga op ontdekkingstocht en laat je inspireren, thuis heb je hier helaas minder tijd voor. Dus pak die kans!  

Kasteel Castelnaud Dordogne Zuid Frankrijk

Met kamperen ben je actief

Als je gaat kamperen ben je vanzelf veel actiever. Ongemerkt ben je heel de dag in beweging. Even naar het sanitairgebouw lopen, een potje volleybal spelen of een middagje kanoën. In ieder geval is de verleiding om de hele dag op de bank te hangen erg klein, en dat is gunstig! Want bewegen is gezond. Wanneer je veel beweegt maakt je lichaam stoffen aan die je gelukkiger maken en stress verlagen, geweldig toch?

Dit jaar kun je trouwens extra actief blijven want op La Draille hebben we nieuwe fitness spullen, zo kan je ook tijdens de vakantie in topvorm blijven. 

Lekker sociaal

En zo is het maar net! Elk jaar weer zien we vriendschappen ontstaan op onze parken. Even een praatje met de buurman, gezellig samen eten of kinderen die bij het kinderland een geweldige tijd beleven. Samen geloven, samen beleven komt op allerlei manieren terug op onze vakantieparken. Sociale activiteiten zorgen ervoor dat we ons goed voelen. Weer zo'n pluspunt die ervoor zorgt dat kamperen gezond en gelukkig maakt. 

Vrienden eten vakantie barbeque

Geen stress, maar een goed humeur

Ook dat is een belangrijk onderdeel van kamperen. Misschien woon je midden in de stad of een heb je een druk bestaan en een bomvolle agenda. Dan is niks beter om tot rust te komen midden in de natuur, ook dat kan bij ons! Buiten zijn doet ons goed. Als de zon lekker schijnt maken we automatisch vitamine D aan, en dat zorgt er weer voor dat we ons beter gaan voelen. En natuurlijk zorgt de zon voor een warm en fijn gevoel. Een win-win situatie dus! 

Tijd voor elkaar

Een ander belangrijk punt dat we niet moeten vergeten in dit lijstje is dat een kampeervakantie zorgt voor verbinding met elkaar. Juist tijdens vakantie hebben we tijd om met elkaar gesprekken te voeren, samen te koken en echt de tijd te nemen om elkaar beter te leren kennen. We vergeten in ons drukke sociale leventje wel eens om met elkaar te praten en de tijd te nemen voor elkaar.

Geniet daarom extra van elkaars aanwezigheid op vakantie, ook dat is zo waardevol aan onze vakantieparken. We zorgen ervoor dat er verschillende activiteiten zijn waarbij we samen komen. Denk bijvoorbeeld aan een volleybaltoernooi of een samenkomst op zondag. Bijzondere momenten! 

Offline blokken letters

Geen wifi, geen connectie!

Misschien is dit wel één van de meest spannende punten: geen connectie met de buitenwereld! Wie heeft dat al eens geprobeerd, gewoon een weekje offline? Je zal zien dat je eigenlijk niet veel mist, en het is ook nog eens extra gezond om gewoon afstand te nemen van alles thuis. Desnoods laat je de telefoon thuis (oké, oké iets te spannend, misschien?) Laat de telefoon dan maar lekker in de caravan of tent liggen. Door dit te doen verminder je de prikkels die we elke dag binnen krijgen. Minder prikkels betekent minder stress. Gewoon proberen deze vakantie! 

Geloof en vakantie

En laten we dat niet het belangrijkste vergeten: geloof tijdens de vakantie! Dat is het meest waardevolle wat we in de vakantie kunnen ervaren. Juist op onze parken zorgen we ervoor dat het geloof een centrale plek krijgt. Dat is wat iedereen écht gelukkig maakt, groeien in je geloof! Daarom maken wij op onze parken speciaal tijd vrij voor het geloof en verdieping. 

We organiseren samenkomsten, kinderland, kampvuren, sing-in's etc. Want door samen te komen ontstaan bijzondere gesprekken, we leren van elkaar en we merken dat juist tijdens de vakantie geloof een bijzondere plek mag innemen. Wanneer je dan thuis komt ben je echt uitgerust en heb je nieuwe energie om door te gaan! Daar kan geen enkel ander onderzoek of bewijs tegenop. 

Mensen in tent feest vlaggetjes geloven sing in

Zelf ervaren?

Zelf ervaren en beleven? Dat kan, we hebben nog een aantal plekken beschikbaar op onze parken. We hebben ze allemaal op een rijtje gezet, klik hier voor kamperen op La Draille of ook op vakantiepark Walsdorf.