In de omgeving
-

De Marche internationale de Diekirch (voorheen: Marche de l'armée) is een tweedaags wandelevenement dat elk jaar gelopen wordt in en rond de Luxemburgse stad Diekirch. Diekirch ligt op slechts 10 kilometer van Walsdorf en dat maakt Walsdorf een prachtige overnachtingsplek voor eenieder die van ver moet komen!

Over de March Internationale

De mars, oorspronkelijk georganiseerd door het Luxemburgse leger, werd voor het eerst georganiseerd in 1968. Met 267 deelnemers was het aantal deelnemers echter veel lager dan vandaag de dag. Elk jaar doen er tussen de 7000 en 8000 mensen mee aan het evenement. Sinds de start hebben meer dan 250.000 wandelaars deelgenomen aan de grootste mars van Luxemburgs.

Er zijn verschillende afstanden die u kunt lopen. Namelijk 40 kilometer per dag, 20 kilometer per dag of 12 kilometer per dag. U kunt er tevens voor kiezen om één dag mee te wandelen, dan is er keuze uit 20 kilometer of 12 kilometer. De inschrijfkosten voor alle afstanden bedragen €20,-.

Alle etappes beginnen en eindigen elke dag op dezelfde plaats. U loopt de routes in de omgeving van Diekirch. Ieder jaar zijn er veel toeschouwers langs de routes te vinden die de wandelaars aanmoedigen. Het evenement wordt logistiek ondersteund door het Luxemburgse leger. De mars is onderdeel van de mars evenementen van de International Marching League (IML).

 

Walsdorf ligt op slechts 10 kilometer van Diekirch! Overnacht tussen de heuvels, aan de rand van de bos onder begeleiding van een kabbelend beekje, Welkom op Walsdorf!

Speciale aanbieding Marche internationale de Diekirch weekend:

Verblijf in een 3-kamer mobilhome (max. 6p.)

2 nachten

  € 210,- *

Verblijf in een 2-kamer mobilhome (max. 4p.)

2 nachten

  € 180,- *

Verblijf in een safaritent (max. 4p.)

2 nachten

  € 140,- *

Verblijf in een bungalowtent (max. 3p.)

2 nachten

  € 110,- *

* Bedragen gelden enkel bij een verblijf van 2 nachten en zijn inclusief reserveringskosten, schoonmaak, lakenpakket , handdoeken en heffingen.

Ook een verblijf van 3 nachten is bespreekbaar.

Voeg optioneel ook het horeca-arrangement toe!

Vrijdag: Pastabuffet excl. drankjes (18h)

Zaterdag: Sportersontbijt (5h30) en BBQ-buffet ex drankjes (18h)

Zondag: Sportersontbijt (5h30)

  €   57,50 p.p.

 

Boek rechtstreeks bij de beheerders van park Walsdorf, Jeroen en Anisoara Sturrus, via info@campingwalsdorf.com of bel 00352 834464. Stel hier ook gerust uw vragen over onze actietarieven en services! Kijk voor meer informatie over het park op www.campingwalsdorf.com.

 

Meer informatie over de Marche Internationale de Diekirch kunt u vinden op de website: http://marche.lu.

Mars van Diekirch
Mars van Diekirch vanaf Walsdorf