Beter Uit Vakantieparken

Omgeving vakantiepark Walsdorf

De omgeving van Walsdorf kent vele bezienswaardigheden. Van de trotse Oranjeburght in gezellige Vianden (op 5 minuten van ons park) tot het grote meer van de Boven Sûre.

Voor de sportievelingen:

Voor de sportievelingen of degene die gewoon heerlijk van de natuur willen genieten is het aanbevolen om heerlijk een dag te gaan kanoën op de rivier de Sûre  of prachtige wandelingen te maken door het Müllerthal ( het Klein Zwitserland van het Noorden). Verschillende routes leiden u door prachtige dalen en rotsformaties!

Steden:

Met de Luxemburg card kun je gratis vele musea  bezoeken.. Stap in de (gratis) trein/bus en reis naar het prachtige Vianden of een andere bezienswaardigheid. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige historische stad Luxemburg!

De pitoreske Duitse stad Trier is de moeite waard, maar ook Echternach, met de glooiende hellingen bij de rivier de Moezel. 

Kastelen:
In Luxemburg zijn verschillende prachtige kastelen te bezoeken. Hieronder vindt u een aantal kastelen:

 1. Kasteel Bourscheid
  Dit kasteel is niet alleen het grootste gebouw in zijn soort in het land, maar ook een van de belangrijkste kastelen tussen de Rijn en de Maas. 
 2. Kasteel Vianden

  Volgens de CNN valt Kasteel Vianden onder een van de 21 mooiste kastelen! Het ridderfeest is een jaarlijks terugkerend evenement geworden in het kasteel van Vianden. Wanneer u met de stoeltjeslift gaat kunt u genieten van een prachtig uitzicht om vervolgens als u naar beneden loopt ook nog het kasteelbezoek mee te pakken; deze ligt namelijk op de route naar beneden!

 3.  Kasteel Beaufort
  Midden in de natuur kan men in Beaufort twee kastelen in één keer bezichtigen. Niet ver van de idyllische kasteelvijver verheft zich de indrukwekkende middeleeuwse burcht tegen de coulisse van een rotswand. Sluit de wandeling af met een heerlijke bijpassende Casséro-likeur.

 4. Kasteel Larochette

  Dit kasteel kijkt uit over het pittoreske dorpje Larochette, waardoor het een heel bijzonder karakter heeft. Tijdelijke kunsttentoonstellingen en incidentele concerten vullen de historische muren met leven.

 5. Kasteel Esch-Sur-Sûre
  De fundamenten van het kasteel gaan terug tot 927. Vandaag getuigen alleen de versterkte ruïnes, die staatseigendom zijn, nog van het trotse verleden van de heerlijkheid Esch-sur-Sûre.
  Het kasteel is het hele jaar open voor het publiek.

Musea

Ook voor de musealiefhebber is er vanalles te vinden in Luxemburg. Denk bijvoorbeeld aan het 'Minett Park', het Nationaal IJzermijn museumhet leisteenmuseum of het Nationale militaire geschiedenis museum.

Voor de kids:

Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het zwembad Aqua Nat'our in Hosingen, het noorden van Luxemburg. Combineer bijvoorbeeld het aquarium en de vlindertuin op een dag! Voor de creatievelingen is de Käerzefabriek een aanrader

Duitsland 

In Duitsland zijn er verschillende dingen te doen zoals Eifelpark, de zomerrodelbaan in Saarburg, de stoeltjeslift in Saarburg

10 mooiste plekken

Luxemburg heeft ontzettend veel te bieden, bekijk hier de top 10!

Diekirch

Bezoek Diekirch voor het oorlogsmuseum of een lekkere wandeling. In Diekirch vindt u ook de dichtstbijzijnde supermarkten.

Echternach

Echternach is de oudste stad in Luxemburg! Dit plaatsje ligt aan de Sûre (Duits: Sauer), aan de oostgrens, op nog geen half uurtje van Walsdorf.

Luxemburg Stad

Een grote stad met veel authenticiteit, zoals te zien in de kathedraal, de pleintjes en de Kazematten. De stad staat bekend om zijn bruisende stadscentrum en restaurantjes.

Mullerthal

Mullerthal wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. De natuur is hier verbluffend, met als één van de mooiste plekken een prachige uit de rotsen geslepen watervalletje!

Vianden

Vianden is een dagje uit op zichzelf, een prachige stadje met een majestueus kasteel. Wat is hier allemaal te beleven?

Kanoën

In de prachtige natuur van Luxemburg kunt u heerlijk kanoën.